This is my blog, my way, my mind, my say.If you don't like it, get out, get out, go away. Cause this is my site, my crib, my likes.If you don't like it, get out,Get out of my site.Follow je senang kan.I'll appreciate your kindness.THANKYOU.TERIMAKASIH :)

Saturday, July 16, 2011

ALONE :-'(


Damn,i scared about my life,i'm shy with my self,i'm bored with my stlye.
why i say like that . NO NEED TO KNOW LA YOU ALL . NOT IMPORTANT (!) ;D

Sometime "S" boring kot single.but,sometime "S" rasa 'serabut otak' kalau berkapel-2 ni.
OH GOSHH,mcam mna ni :|
that's way "S" ckap I SCARED ABOUT MY LIFE (!) .
__________________________________________________
-But this time I'm gonna find the guy that make my heart
beat faster ;D
*siapakah 'the guy' yng dimaksudkan oleh "S" XD

i wanna guy like this :-)
-baik hati
-memahami
-setia
-tak hisap rokok
-tak merempit
-jujur
-sporting
-tak terlalu mengongkong

K BHOIII ;)
entry ni agagk boringkan,mmg boring pun sebenor-2 nya XP

HAHAHA. XO



Yang benar

Aww Ira ;)

Saturday, July 9, 2011

SWEET MEMORIES EVER IN MY LIFE ;)

pak mail,bedah,mak jah,peah,semua orang kampung sini cepat.dngar apa MISS "S" nak bagi tahu ni ;)

Sebelum shera sekolah di SK SRI MURNI kan,shera sekolah la di Kampung yng gila AWESOME ;D
HAHAHAHA,ok crab.nama sekolah tu .....(tak boleh bagi tahu)  time tu shera darjah 5,aww rindu-nya sekolah tu :) HUHHHHHHHHHHHHHHHH ,rinduuuu siallll :'(((

shera duduk dalam kelas 5Cergas tak salah shera la kan :D . gila gempak la kawan-2 kat sana mmg pehh baik,sopan,pandai,awesome (!) . OK,back to our story,masa pemilihan ketua & penolong ketua kelas.ELIAS jadi ketua kelas dia mmg damn KACAK.anak polis .hmmm :D
penong ketua kelas pulak,shera yng jadi,this is because kawan ELIAS la yang sebut nama shera,pape tah di tu kan.(bukan nak tunjuk sangat yng shera ni HOT ok) baca dialong ni.


cikgu :OK,penolong ketua kelas pulak sekarang ?
semua kawan ELIAS : cikgu, SHAHIRAHHHH (!)
shera : #GILA ke apa dia nie (ckap dalam hati la kan ) :)
cikgu : baiklah,kalau dah semua setuju .shahirah kamu jadi P.K.kelas
salah seorang dri kwan ELIAS : MOLEK dohh gewe dngan gewe ,elias tngok gewe mu nuhh.(dialek kelantan) .
shera : (diam seribu bahasa)MALU MMG MALUU SANGATT !

unbeliveable,ELIAS suka shera.terkejut mak nakk. puihhh (bukan nak tunjuk sangat la kan)
Dahhhh BOIIIIIIIIIIIII!


THANK  KBOIII.malas la nak tulis panjang melebar ;D

Sunday, June 26, 2011

TUTORIAL - Photo many in 1 - ♥

Hari ni shera nk TUNAIkan janji shera dekat AIN SYAFIKA.

soalan :camne nak buad prof pic yang ad 3 pic uh ?
jawapan : ----> tengok TUTORIAL ini OK (!)

firstly,pergi dekat photoscpae .


1) *kalau takde dowload dulu OK ;)


*CLICK PHOTO FOR GROWING ;)






 (2) NEXTT :)


*CLICK PHOTO FOR GROWING ;)

OK,tekan benda yng shera bulat tu TAU (!)
nanti dia akan keluar seperti gambar yng kat bawah TAU (!) .



3) SEMI - FINISH ;)




 *CLICK PHOTO FOR GROWING ;)

(1) DAH SIAP TEKAN LA BUTTON "SAVE"
(2) PEMBESARAN GAMBARAN .
(3) FRAME .
(4) PAPER FULL *better ambil yang ni. :)


*UNTUK YNG INI,ANDA BOLEH LETAK SEBANYAK GAMBAR YNG ANDA INGINKAN ;)




SELAMAT MENCUBA GUYS,kalau tak faham boleh tanya dkat FACEBOOK shera (!)
RUJUK DI TEPI SIDEBAR (!) ;)














BOW CHICKA BOW BOW :P

HAHAHAHAHA,wonderful day :D
shera dah berjaya hasilkan satu lagu .WOHOOOOO ~
bukan shera nyanyi tapi buat dngan computer
Puas hati,selepas semalaman buat campuran,pemotongan,But ini je yng shera boleh buat sementara tengah belajar ni :\ .LALALALA.  I GET IT (!)
Nanti shera masukkan OK,as soon as possible ;)

DAH FED UP.NK SAMBUNG PULAK BYE DARL.♥____♥




KBAHIIII!

1S MY HISTORICAL CLASS ;)

FIRST OF ALL,kenapa shera cakap HISTORICAL CLASS this is because,kelas yng pertama shera masuk bila di alam SEK.MENENGAH ;) jyeahhh :D
then,kelas ni la shera paling benci :P WHY (?)
this is because,kelas ni terlampau BISING SIA* (!)
Shera boleh jadi G*L* kalau 24hour dalam kelas tu je :O




CAPTEN(ketua tingkatan) kami ialah -->

Nama dia JOELLE OON MEI MEI :)
bagi kitaorang,dia terlalu baik dan mcam tak serious,dia tak cukup tegas.tapi tu la yng kita orang nak :P HAHAHAHA (!) . Tapi dia TERLALU baik sangat sampai kelas boleh OVER LIMIT bercakap,HOWEVER,she the BEST CAPTEN ;)
THANK TO JOELLE . ♥



ASSISTANT CAPTEN(p. ketua tingkatan) kami ialah -->

NAMA DIA NUR AINA .to us,dia suka pamerkan muka (!)
HAHAHA,maaf :) BETUL LA (?)
One morething about she,we want to laugh . :D
dia nak speaking tapi selalu TERABUR grammar dia .HAHAHA :P
dia mmg erghhh ==" asyik2 ,"1S keep quiet and sit down!"
menyampah dengar ayat tu doee,tapi tu dia punya hobi kan,nak buat macam mana :\ :D
Dia kalau tak de kawan kan,selalu IRA jum teman aku . YUCKS toy ke aku.HAHAHA.OK whatever she is.she the best like JOELLE ;)  ♥


AMELIA AWI GOO .
yeahh,the TALKACTIVE GIRLS.I HATE THE WAY SHE TALK.
if she open her mouth,trust me,she will never keep quiet guys (!)
Walaupun dia pandai,and pandai speaking better than AINA :D
dia mmg langsung tak boleh berhenti bercakap.satu kelas malas nak dngar dia bercakap.=="
HAAHHAHA,kecuali la kwan2 dia yng sanggup dngar tu.
I HOPE ONE DAY SHE WILL STOP TALKING . Ohh btw,dia tak akan bercakap bila sakit dngan marah je :D
nak tngok dia marah & sakit mmg payah la doe. -,-"

The GENIUSE girls in my class is :
MEGATHARANI
CHANTAL ANNE
AMELIA AWI
VIVECCA
JOELLE
and so on... ;)

THATS ALL nanti sambung lagi Ok DARLING :D

KBHAIII !


A W E S O M E ♥

UNTUK BULAN NI,MMG SUPERBERB LA ;)
HAHAHA,ASAL (?) NAK TAHU (?) OK-OK CRAB BACA NI ;)

  • 26jun2011 --> SPORTDAY -throw your voice (!) ;) 

  • 1julai2011 ---> Family Day PD

  • 9julai2011 --> Kem Kepimpinan Pengawas Pusat Sumber jekk :P

I LOVE THE WAY MONTH ARE ;)
HAHAHHAHA ;P


KBHAIII (!)

SKATEBORD ♥

GAMBAR CONTOH SAHAJA OK (!)

SUMPAH SHERA MINAT GILA DNGAN SKATEBOARD .
OK FINE,MY MUM TAK BAGI (!)
BUT,BOLEH PUJUK WHAT.
I HOPE ONE DAY,MY MUM GIVE THE PERMISION ;)
I HOPE THAT DAY .

Saturday, June 25, 2011

SUKANTARA

PLAYNE HOUSE IS THE WINNER (!)
#KBHAIII

Sunday, May 22, 2011

TRAINER ♥

Yeyeyeye,i going to be LIBRIAN =D
HAHAHA,something new in myLIFE :)
i never believe.but,i'll do my best.
before i be the LIBRIAN,i must my trainer first =)

nevermind,i'll wait . huhh.

Friday, April 22, 2011

APA DOSAKU .

 Drama ini menceritakan kehidupan SYBIL KATHIGASU yang beragama Kristian.Seorang jururawat,ibu kepada Dawn dan Olga.Dan juga,isteri kepada doktor.SYBIL KATHIGASU yang ditangkap oleh Jepun dan disiksa kerana membantu orang GERILA begitu juga dengan suaminya.Mereka ada seorang anak angkat lelaki. (;

shera tengok cerita ini dari permulaan cerita hinggalah penamat.cerita yng sedih dan bermoral.If korang nk tengok,tengok di astro Citra if tak silap la. :)
Now,shera nk cerita berdasarkan cerita yng shera tengok .

SYBIL KATHIGASU,dia sangat baik dan berhati mulia.dia menolong orang yng susah.Walaupun dia tahu orang jepun ANTI GERILA,tetapi dia tetap merawat orang gerila yng cedera sbb terkena tembakan askar jepun.dia juga menyimpan JOSEPHINE dan JOSEPHINE II . JOSEPHINE adalah nama radio mereka. walaupun mereka tahu kerajaan jepun akan pancung kepala sesiapa yng menyimpan mana-mana radio dirumah.

antara siksaan yang SYBIL KATHIGASU ialah,disebat dengan kayu yng besar*tak besar la sangat.kuku dicabut dari sisi,besi yng panas dan berasap-asap di letakkan pada bahagian bdannya*tak pasti bahagian mana. (:

shera bercerita berdasarkan drama "APA DOSAKU".if korang tengok drama ini mesti korang rasa nak menangis. (:

OK,shera sudah cerita kan.tangan pun sudah penat nak menaip ni. HAHA ^_*
if korang free tengok la cerita ni,maybe korang dapat moral (:

Moral yng shera dapat ialah :
  •  menjadi seorang yng tidak kira bangsa dan kaum.
  •  sentiasa membantu orang yng berada dalam kesusahan.
  • menjadi anak yng taat kepada ibu bapa.



GAMBAR SYBIL KATHIGASU YANG REAL (:






GAMBAR DIDALAM DRAMA (:

Elaine

I miss you, and yes, i do !


Where you used to be, there is a hole in the world, which I find myself constantly walking around in the daytime, and falling in at night.  I miss you like hell. 










We'll do what we gotta do, see what we gotta see, and if in the end we end up together, then we'll know it was meant to be.


AIN QARINA .



OK CRABIE,now baca ni baikbaik.
=D

Nama dia : AIN QARINA *ikut nama dalam FACEBOOK =P
dia baik sangat,walau pun dia tak dapat bantu shera tentang blog. but it's not the matter .
Dia PREETY tak ? OI,kau buta ke ape ? tengok gmbar pun dah tahu la . =)
HAHAHA.
AIN BACA NI ,i felt it shelter to speak to you =D

Sunday, April 17, 2011

OFLINE dulu yea sayong.

Heyy readers-readers sekalian.

shera out dulu ye. SELAMAT MALAM sayongsayong. =D
take care.And thank you  sbb sudi baca entri-entri yng boring ni kankankan.OK saya jujur =)
byebyebye. kirim salam dkat u all punya FAMILY tu .HAHAHA .

INGAT LAGI TAK ^_^

Heyy dear reader's sekalian =)

ingat kah lagi anda MS.NOBODY ?
hari ni,shera nk cerita sikit je.

semalam shera online facebook la kan,then nmpak la photoMS.NOBODY tu . oh my guchie!!!
shera mmg da lama cri facebook dia,then tetiba LUCK datang sendiri oh. =D
OK,after tengok profile dia identity dia. OK ,i try to forget MS.NOBODY tu =)
pray for me. actually,dia mmg **S**** lama pun. that's way i try to forget. okayy la nevermind.
pasal dia shera terpikat sorang MR pun ohh.
shera nk buat penutup entri ni tapi,shera ade hal. so bye readers.

KBHAIII !

Friday, April 15, 2011

LamaOHlama :D

Lama tak shera tk blog-ing kankan.Huh,teruja nk blog-ing semula :)
Ok,crab baca ni.shera punya secret tau. JANJI jngan bagitahu sesiapa. *padahal dh post pun :D
OK SAYA GILA ! :)

-saya berjanji tak akan mengumpat selepas baca ini POST ! -

OK,korang sudah b'jnji tau.

 ade la girl ni shera benci dia sesangat tau.kalau boleh shera tak nak tngok muka dia !
kenapa shera tk suka dia ? yeahh,sbb dia buat shera J**** ***** dkat dia :'( ! OK. cari la sndiri . !
Shera benci dia,sbb dia shera rase BERSALAH pada hati nurani shera sendiri !
I don't know bila perasaan ini datang. Tapi dlam sehari i must see her ! I HATE ******* !
wei,kau kenapa nk kacau HATI aku ! bla la.tolong la. aku t'seksa kau tahu tak.
aku tk boleh nmpk kau ! asal kau mesti stayback juga ? balikbalik dah la. :'(
aku benci kau la,kau kenapa buat aku SERBA SALAH hahhh !
Aku dah try untuk cuba tk pandang kau,but I CANNOT !
KAU JAHATJAHATJAHAT!
since bila kau perlu aku ingat ? aku tak suka kau. tapi hati aku suka kau !
Aku tak suka kau sangatsangat!
aku dah ckap perasaan aku dkat mom aku,then dia ckap : jngan terpengaruh sayang .
but,i can't . SWEAR aku tak boleh lupa kan kau. jngan fikir yng korang kenal orang yng aku maksud kan ini. KORANG tak kenal MS.NOBODY ini. walaupun kau HOT :)

thankyouforreading dear :)

Saturday, April 2, 2011

JOHAN NEGETIF !

HAHAHA,korang mesti tertanya2 kan,ape la SI MINAH GEDIK nie nk buat entri kan. :D
okayy CRAB , shera nk buat entri tntang KAWAD KAKI ITU HARI . opss,PERTANDINGAN KAWAD KAKI ITU HARI . hehehe t'cicir perkataan pulak :P
Fuyoooooo,bnyak "ANAK AYAM" yng HENSEM2 owhh. HAHAHA !
tapi shera pergiHHHH sana nk bertanding okayy CRAB . B-E-R-T-A-N-D-I-N-G !
jngan kau nk salah faham pulak. kiteorng P5.okayy kalau sesiapa yng tahu ape mksud P5 tu baguslah.yng tak tahu ape tu P5 nnti tnya kawan korang OK . And....15 minit periksa pakaian tau. Fuhhh,kite orng kene berdiri macam ORANG EMAS dkat BUKIT BINTANG . HAHAHA !
tapi yng teruk ketua platun la. KP dia orng periksa dngan penuh ketelitian . :D
ehh,betul tauu !

okayy,lepas tu kiteorng pun msuk la GELANGGANG. seram sejuk je doee.
da habis buat asas,pertengahan formasi1 tali kasut jungle boot saya terbuka. WADUHH....~ !
malu mmg tak terkata la. muka nk merah mcam udang mmg tak la kan ! AKU NI KAN HITAM !hahahaha
mengaku OK . :)

kiteorng punya formasi tak la sehebat sekolah lain.tak la seGOOD sekolah lain kan.tapi kami sudah mencuba dan kami dah berusaha. Kami dah buat yng gila terbaik dan terGOOD .weee ~
nk buat mcam mana nasib tak menyebelahi kami kan.
tapi kami dapat (-JOHAN)

dah selesai buat semua ASAS & FORMASI. K.Platun pun pergi la melapor . :D
dah habis melapor K.P punya muka fuyo mcam baru lepas  mandi air hujan weyhh !
kesian dia.shera ni lagi la bodoh,bongok,bengong,bangang,B*B* ! kena marah dngan K.P sikit nk MENANGIS weyhh ! M A L U ...~

KAK AQILAH,saya minta ampun sangat2 kalau saya buat akak kecewa ke buat akak sakit hati gila babihh ke kan.tapi saya menagis tu sbb saya takut dngan akak je.tak tahu ape yng saya tkut kan.akak ni BAIK HATI sangat . tapi kan,kekadang saya rase akak dngan KAK WANI tak suka saya . but nevermind lah.saya take it easy je .mmg patut pun akak berdua buat mcam tu.saya nie MANJA & GEDIK sangat kot.
HAHA ade "kot" :D
THANK YOU la sbb sudi marah n ajar saya berkawad. SUMPAH,saya rindu kena marah dngan akak.saya rindu nk berkawad balik.rindu kawan2 kawad kaki tu. :D

walaupun tak menang jnji kita PASUKAN YANG CERIA kann2 >_<
wohooooooooooooooo! ^_*

ALLAH....................................................!

Wednesday, March 23, 2011

SOAL and TERUS SOAL (=

Shera pegi la PUSAT SUMBER SEKOLAH untuk buat pemohonan jadi PENGAWAS PSS :)
kehkehkehkehhhh,mcam dpat je kann. :D
tapi tu semua tepulangg kat cikgu punya ulasann . PERGHHH bunyi mcam bgus je kan.


shera pergi la dkat USTAZAH untuk ambik ULASAN dia. :)
ulasan ustazah : SANGAT BAIK .
catatan ustazah : pelajar ini bersungguh untuk belajar . :)


then,shera pegi dkat GURU INGGERIS pulak ambik ulasan dia.
ulasan dia : SEDERHANA -.-
catatan dia : BERI DIA PELUANG ! :D


ketiga shera pergi la dkat GURU KAUSELING :P HAHAHAHA !
ulasan dia : SANGAT BAIK . :)
catatan dia : Pelajar yng b'tngungjawab dan ade pontesi untuk berjaya . ! :D


untuk dpat ULASAN dan CATATAN sebegitu dari GURU KAUNSELING . kena soal tahuuu !


okayy dia tanya mcam nie hahh.



(-)soalan dari cikgu (answer) shera jwab

- kalau kawan kamu rebut kan seorang lelaki,yng HENSEM dan MACHO ! :)
answer : lerai kan je la.
-kalau diorng tak nak
answer : cakap la LELAKI bukan nye satu,TEMAN susah nk dpat.
-kalau diorng msam muka sesama sndiri ?
answer : tell teacher .
-kalau diaorng tknk kwan kamu (shera) ?
answer : minta maaf bnyak2 .
-kalau taknk jugak ?
answer : biar kan je ! :D




bnyak lagi yng cikgu tanya. about MARRIED pun ade . :D


tapi,tu jauh lagi dari minda SHERA ! shera nk kawin lpas dapat DEGREE kalau tak MASTER ! :D
doa2 kan saya yaa. :D


thankyou for reading this ENTRY.  :D

Friday, March 11, 2011

WALLETohWALLET ^_*

Let's start our STORY okiehh :D
Our story is about WALLET .


11-03-2011,korang rase tu hari ape ? RABU ? yeahhh ! biase nye,hari rabu ade ape ? KOKURIKULUM ? Jyeahhh ! hari tu,sekolah buat SENAMAN jehh. HAHAHAHA :)
Bersenam punyalah bersenam la kann . :D
setelah shera PENAT , shera RELAXxxx  kejap jehh :)
And ,shera nmpak la  SENIOR yng ajar KAWAD la kann . Shera pun ikut la dia,nk panggil dia laa :D
sbb,shera nak JOIN KAWAD ouhhh . shera dah pnggil dia,dah jumpa dia.SOOOOOOOOOOOOO~
shera follow la dia,buat latihan KAWAD kann . :)
KAWADKAWADKAWAD...untill nak balik tu shera baru perasan yng WALLET shera hilang.AGAGAGA! shera nangis? oh tidakk la.shera REDHA jee weyhh . nak nangis buat ape doee ? dah itu yang TUHAN tentu kankankankankan ? TIME tu shera mmg rase nk nangis but shera hurmmm,je laa kan. :(
AT LAST is,time nak call papa,shera mmg kosong POCKET ! shera pinjam dngan friend shera 50$ jehh ! :D
esok nya shera gnti balik yayayaya !!!!
after shera call,dpat baki 10$ :D ! shera ambik la baki tu,tahu tak shera dpat berape baki tu ? RM 1.00 !
HAHAHA,kesabaran ada batas nya ,tapi,kesabaran boleh mmbawa keuntungan/kebaikan tau :)
*shera sudah alim ouhh. !
PADA kesokan pagi nya, Shera dapat balik WALLETkuWALLETku :P
waktu LOSTnFOUND .
SYUKUR KEPADA ALLAH S.W.T


moral : BERSABAR LAH ATAS SESUATU YNG ANDA TIDAK KETAHUI okayy !

Sunday, March 6, 2011

I LOVE THE WAY I HATE ! -.-

MERENTAS DESA !

HAHAHA,shera excited jugak nak MERENTAS DESA niee .
but,at the same time shera TAKUT ! :D
why shera TAKUT ?
shera takut tak menang LAHH ! *mmg tak menang pun :D
Pengalaman pertama kott,maybe next year shera boleh target WINNN !
Yang paling shera nk ketawa is,dah la shera duduk barisan depan,lari pada pemulaan . ANDDDDDDDDDD~ boleh pulak KALAH ! ahhahaha.
Shera adela rase bodohh nya aku niee,tapi nak buat macam mana kan.Shera datang sekolah pagi2 lagi.sedia kan semuanya lengkap.SEMANGAT gituu! :)
THE BAD LUCK is,shera tak buat satu lagi persiapan . =(
WHAT ? Jantung !
D'sebab kan shera nie dulunya BEKAS PESAKIT ASMA.
so,shera tak boleh la RUN NON STOP !
itu mmg akan m'buat kan jantung shera mcam tersumbat .Untill la,shera tak boleh bernafas totally ikut HIDUNG walaupun satu tarikan nafas.
macam mana shera b'nafas ? Shera b'nfas ikut mulut TOTALLY !
untuk a few MINUTE je . :D
Time tu,mmg rase mcam nak PENGSAN kott.
then,shera berjalan dngan slowslowslowslow je .
kalau shera terus lari ataupun terus STOP mengejut . mesti after a few second,Shera PENGSAN punya lahh. HAHAHA !
HOW EVER,ini lah satu pengalaman yng shera akan ingat kott :)
Balik je rumah,kaki okayy lagi tau,after 24 HOUR !
OHHHH DOUBLE SHITTT ! kaki ku KREMM ==' AGAGAGA !
sakit nya tak lah sangat,tapi bila nk bangun,duduk . Tu mmg rase sakit gila.


----> Tahu tak shera jalan macam mana ?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

 MACAM ORANG BARU LEPAS BERSALIN ataupun BARU LEPAS GUGUR kan ANAK :D


KBYEEE ! 


Sunday, February 20, 2011

MISSING THIS TIME ! ='(






I MISS THIS TIME SO FUCKING DAMN MUCH ! YESSSS. I MISSS ='(
WALAUPUN SHERA TAK LAMA SEKOLAH DKAT SITU,TAPI kenangan MANIS tu ada la jugak .
Bnyak macam jenis,yng shera pernah tngok,dengar,nMORE la ! THE BEST is shera dpat KWAN yng BAIK . baik la sngat. HAHAHA. actually,diaorng mmg baik . semua orng yng shera kenal. MESTI BAIK !

But,bukan itu yng shera mahu cerita kan dlam ENTRY kali ini.
Shera nk cerita tentang PRIMARY SCHOOL . (=
yesss,itu la tajuk kali ni . shera sure,n betul2 sure.korang mesti,pernah melalui zaman2 sekolah rendah . =D
kalau yng tngh dlam ZAMAN sekolah rendah,belajar la elok2 . (=
Nak je shera nangis time tngok PHOTO LAST DAY IN SCHOOL. ='(
OMGIEEE,kiteorng gelak sama2,mkan satu table,jerit sama2. n all the NICE thing la. (=
Betul ckap orang, KAWAN nie lagi bagus dari "COUPLE" ='(
sebab teman,tak kira senang,susah,gembira,sedih. diaorng ttp ade d'sisi kita .
WALAWEHHH,bahasa sungguh shera =D
KBAIIIIII

P/S: YOU ALL THE BEST &_&


Monday, February 14, 2011

GOSSIP ?

HEY CRAB n COPYCHICK !

Now,shera nak buat ENTRY okehhh,

TAJUK : QAYYUM AMRI NOT MY BOYFIEEE !
TARIKH : 14-2-2011 (valentine day)

OKIEEEE,now shera nak bagi tahu . QAYYUM n SHERA tak ada apaapa! FAHAM !
Dia form 4 kutt,n SHERA form 1 darllll. JAUH beza nya !
so,jngan la buat2 cerita nie. MALAS . buhsannnn !
Tiap kali shera online,ada jehh yng tnya *P.S couple dngan QAYYUM kehhh ?
FORDDDD ! I'm nottt okayyy.  Qayyum pun dah naik BOHSAN tauuu. Shera? ohhhh,LAGIII la mydear !
Ingat shera suka sngat ke? Huhhhhhhh,PERKARA tak benar,Then kecohh2 pulakk. HUNNY , sudahsudah la. Shera tahu korang kan budakk2 baik.budak2 cntik/hensem/manis/jelita n Blalalala..... =D


KBYEEE !!!!

-thankyouforyoureye-

Saturday, February 12, 2011

New Hair Peep's !

HUHU,maluuuuuuuuuuu!

Shera potong rmbut sbb takut kena DEMERIT jee. actually,tak nak potong rmbut pun tk pe,ikat BAMBOO je. =D
HAHA,tapi shera tak nak.tak biase lagi kot. Shera cuci dngan potong je.Umi REBONDING ! whoahhh,lama gila tnggu umi,ada la dlam 3jam. -.-

KBYE


-thankyou-

소녀시대_Gee-뮤직비디오



Shera suka sngat lagu nie. :)
Lepas UPSR murid dari 6BELIAN and 6JADE buat tarian guna lagu nie. *bukan semua class la .
Dari situ shera da FALLING IN LOVE dngan lagu nie. :)
HAHA,kelakar tak?yeahhh,mmg tak kelakar langsung. ngeee
if nk dngar lagu nie,click dkat video nie okehh. :D
Opppp's ! JANGAN COPY okayyy COPYCHICK ! ~AWAS~
heee*nk copy mcam mana kan?korng tak boleh HIGHLIGHT apa lagi COPYnPASTE. HAHA !
KESIAN dehh lohh ! =P

Friday, February 11, 2011

MADARIN CLASS =]

HOOOOOOOOOOOOOORAYYYY.
akhir nya shera dpat jgak masuk MADARIN CLASS . =D
papa yng 100% kasi shera masukkk.
Lepas class madarin,balik rumah belajar dngan papa pulakk. =D
papa pndai CANTONESEE , MANDARIN , HAKKA  n manyy la .=)
so,dia betul kan yng mana yng shera terkupil-kupil tu. *_^
Umi pulak bukan nk SUPPORT pun .
Dia boleh pulak ckap *Alarhhh 2 minggu je tu !
Dia tu tak boleh kalau shera lebih sikittt =P
HAHAHA.
first class tadi : shera dtng lmbat sbb tu untuk percubaan je. kalau tak suka tak payah la byar yuran n BLAAA!.
d'sbabkan msuk lmbat!,time shera masuk tu ,otak semua CLOSED. =D
Tapii ada la yng shera fahamm. :D
senang or susahhh? MEDIUM laaa. =B
BESTTTTTT GILAKK !!!!
tak sbar nk tnggu hari jumaat .
ULALALALALA. <3

Wednesday, February 9, 2011

LAPPIE BAPAK ROSAK saya yng buat awakk . =)

HAHA,pasal shera lappie PAPA rosak n terus ke JAHANAM ! huhhhhh,nsib baik da okehh doe. =)
shera main2 la tak mintak izin lepas tu shera ungat haaah,da okehh la nie. esok nya papa tnya shera
papa:Adik main laptop papa eh ?
shera:Ha'ahh *hati da takut gilakkk uwwwh. =D

Laterr,shera ingt tak de pape yng jadik. malam tu jugak,papa on lappie dia.shera tngok JAHANAM sudahhhh !  K E S I A N la papa.
I'm SO SORRY !

HAHA,lepas tu shera boleh pulak buat muka -.-'
BUAT MUKA TAK BERSALAH o.O '.'


KBYE!

E71 is my 'BAPAK' phone

Papa pakai E71 ecehhhhh !
Shera pakai E72 bluekkkkkkkkk !
UMI pakai Iphone haishhhhh !

Semua pkai yng b'jnama ! -.- belagak gilakkk ! =)
shera seorng yng JUJUR =P

Papa suka tukar2 HP o.O
Like Father Like Daughter ! =D
sama la dngan shera =P
tahun lepas (2010) kan,shera mmg selalu tukar2 Hp :D
And this year(2011),shera harap tk akan ada tukar2 HP dahh. =)



KBYE !

Durian eat me ! Dog Bite me ?

HAHA,HIHI,HUHU,HOHO ! kenyang la sayang oiii. =)

Hari rabu,selepas habis kokurikulum.Shera n Natasha (D) tunggu dkat bas stop lama gila (in school)
lepas tu baru ingat hari ni ada 'MALAM PASAR' hehe..
kitaorng pun jlan la  kaki.. =P
Huhhhhhhhh, kami tak jlan 2 orng je la.. haishhh ! *gila ke apa? kena culik huuuuuuuh!
5orng yng jlan kaki . =)
ecehhhh2. besttttt ? urghhhh -.-
4 ekor HANJING yng kita orng jumpa tau . nasib baik tk kene kejorr. =D
2 ekor sebelum lintas jlan.2ekor lagi lepas lintas jlan.. Nak luruh jntung shera. HUHHH !.!.!.!
-----> natasha jlan t'hengehh2 , 3orng lagi tu duk memekak je. shera jlan dngan pntas dan tak mnghiraukan yng lain. :D *Shera mmg selalu kejam .
Lepas tu shera & nat pergi 'MALAM PASAR sbb parent shera tnggu dkat sana o.O
tnggu punya tnggu parent shera dtng,tiba-tiba shera ternmpak N,I,L. oooooo.yeahhh! natasha ckap N belagak je lebihh wooot. =P
Nak tergelak pun ada jgak, time siPEANUT ckap mcm tu. =) *btw,korng taktahu kenapa shera nk t'glak :D
da tunggu kan,shera pun nmpak JAZZ my mummy car !*ayat keling
macam biasa la,pergi beli makanan. =)
shera teringin nk mkan DURIAN . uhuhhhh. =P
beli la DURIAN =) MY MOM BELI 3biji DURIAN. 1biji kasi siPeanut *_*
2biji tu mkan la. :D
my mom beli DURIAN : -
1- KAMPUNG
2-MUSANG WONG
hehehe,pelik ? TAK KESAH JNJI SODAPPP ! = ='
habis RM70 laaalaala !
Kesiann UMI ! tapi sedapp bhaii. =D *puashatisesangatt =P
 KBYE !

Saturday, February 5, 2011

MAAF KAN AKUHHH !

Urghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, GERAMGERAMGERAM !
Dahhhh janji tapi TAK TUNAI kan !
Baik kau tak payah janji !
Buat menyakit kan hati je.kau faham? kalau tak.? Tak payah berjanji dengan akuhhhh.Aku tahu stlye kau! Yeahhhhhhhhhhh! (!)
kau kekadang je suke menipu,tapi(!) Akuhh tak suka faham (?)
Kauuu jngan buat aku sakit hati boleh tak?Lepas tu libat kan nenek! APA KES kauuu!
TAK SUKA! cantikk ke hodoh ke lawa ke whatever la ! AKU TAK KISAH.
Sooooooooo,nk cakap akuhh ni MELAYU tak boleh pakai!
HELLLLLLLLO(!) , sekarang semua orng pakai la ! ZAMAN sekarang nie bukan ZAMAN KUNO lagi !
KAU FAHAM! (?)
HAISHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! sakit hati la akuhh dngan kau.
Kalau kau rase tak bolehh buatt,JANGAN JANJI ! Sebab kalau kau MUNGKIR JANJI,tu m'buatkan aku TAK SUKA !

P/S : JANGAN JANJI KALAU TAK BOLEH TUNAI KAN JANJI !

-thankyouforyourreading-

Friday, February 4, 2011

FALLING IN LOVE (!)


(!) ohhhhh,JATUH CINTA !
FREAKK($)
WEIRD(#)
HAHAHA, I DON'T EVR CAREEE !
Shera tak pasti dia S I N G L E  ke ataupun IN R E L A T I O N S H I P (~)
Huhhh,Biar Shera jehh tahu siapa kah JEJAKA yng *MALANG* ituu (-)

I NEVER PLANNED ON FALLING IN LOVE WITH YOU (&)



-thankyouforyourreading-



HUHU,

Whoahhhhhh,dah berlumut blog Shera .
Shera datang buat post ni pun, sebab si natasha tu sibuk sngat nak shera buat some post.
so,maybe post kali nie BOSAN SIAKKK. *ayat NUR FATEHAH . -copy-
ecehhhh,nasib baik ada QAYYUM AMRI yng gilakkkk tuh.*HIHI,
da -wall to wall- mesej pulakk.haishhh! mesej dngan dia dari semalam kott.
then smbung la pagi tadii,dia mesej awl2 lagi. *shera tak bngun lagi kutt.
semalam shera bngun pukul 2:00 lebih kutt.*HAHA,awall kan. ^^
yeahhhh,mmg AWAL punn. :D
pagi tadi,shera bngun pukul 1:00 lebihh la koitt, =|
awall sejamm. :D *BANGGA ^^
cehhhhhhhhhh,susah nk KAWIN nie. =P
Shera Bagai la nak RAK cari lagu untuk E72,hampeh. *tetiba pulak LAPPIE in SHUT DOWN !
sabarr jehh.
Shera already change HEADER blog ! :)
okayyy kehh tak ? *okayy kan jehh :P


~ awokkawokk shera nak PUBLISH POST sekarang neyhh.CHAWWW dulu dear ! :D


-thankyouforyourreading-

Monday, January 31, 2011

Aku Demamm Daa. =)


Saya DEMAM owhhhh,=)
HIHI,urghhhhh.Shera benci demammmm. =P
Tahu kenapa?Tak?Tahu?Nak Tahu?... Listen here CRAB.
shera tak suka DEMAM sebabnya,kalau DEMAM je shera tak akan berhenti bercakapp.NON-STOP! =)
kau ada ke macam aku?adaaaaaa. Sepsepsep.. =D
dah tu kalau cakap bukan slowww, =(
EXTRA-LOUD ~~~~ kau ada tak extra loud semasa kau demam? ADA! goood. sepsepsepsep~~~
YOU SAME WITH ME CRAB! HUHU.
shera tak boleh terkena BESI! kalau tengah demammm.... kalau kene je, semua bulu ROMA meremang! *entah betul ke tak spelling aku. =)
Yessssssssssssss.betull tak tipu.kene pakai selipar.kecuali la dkat atas karpet.dngan katill. kalau mandi pun kena pakai seliparrrr.BODOEEE je kann. memang bodoee. WEIRDOOO? sememang nya! ^^
Sooo.kalau korang rase shera ni ANEHH. undur la diri berkawan dngan SHERA. Tak marah langsung.
Kalau korang rase nie da biasa kan..stay onnn. :D
Kalau tak suka..kindly click the red x button on the top-righthand corner of the screen !
senang je. SIMPLE kan :)
tak payah susah2 gerak sana-sini pun. still duduk dkat tmpat u all duduk tu. Just Gerak kan TETIKUS korang je.. =D
kejamm? MANA ADA SHERA KEJAM!
HAHAHAHA.
shera tak larat nak tulis panjang LEBARRR. sooo.
Shera minta diri dulu yerr.


-thankyouforyourreading-

Sunday, January 30, 2011

MENGANTUKKK -.-




Shera ngatukkk.mahu tidurrr. sudah pukul 4 :33 a.m =)
SELAMAT PAGI SEMUA =D
Bunyi macam bangga je kannn.*HAHA.



Apaa ni ANAK DARA tidur pagi-pagi! HAISHHHHH! bangunn2. :)
awakawakk yng baca ni ANDA orng yng malang.keran membaca ENTRIES yng tak bestt nie*semua ENTRIES aku buat memang tak best pun :)

okayy la dearest2 sekaliann.pukul 4:37 am sudahhh. BYEEEEE! lalalala


-thankyouforreading-